Tessin verkkokauppaan pääset tästä www.tessi.fi

 

Kirjojamme löytyy myös yleisantikvariaatista www.antikvaari.fi  - - - Link to our own webshop www.tessi.fi 

Agatha Christie - Golfkentän murha

 

Agatha Christie: "Golfkentän murha", SaPo-sarja 292, WSOY, 5. painos, 1993, 242 s., suom. Niilo Pakarinen, alkuperäisteos "Murder on the Links", Dodd, Mead & Co (Yhdysvallat) ja The Bodley Head (Iso-Britannia), 1923.

Christien kolmas dekkari. Hercule Poirot saa kutsun Ranskaan auttamaan rikasta liikemiestä ja päätyy kilpailemaan tämän murhan selvittelyssä ranskalaisen "uuden polven" huippuetsivän, Monsieur Giraud´n kanssa.

Christie sotkee romaanissa rikokset taitavasti monimutkaiseen solmuun keskenään eikä tapaus, tai tapaukset, selviä ennen kuin vasta viimeisten kymmenen sivun kohdalla.

Kun jättää pienet, todelliselle elämälle hieman epätodennäköiset tapahtumat huomiotta, voi tämän teoksen nostaa Poirotin parhaimpien saavutusten joukkoon. Ja kirjoittajan ovelimpien kirjoitusten kokoelmaan :-)

Vahva suositus ja viisi tähteä (viidestä).

Perusteellinen tietopaketti kirjasta löytyy mm. tästä
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Murder_on_the_Links

p.s. tätä ennen oli tarkoitus lukea Christien toinen kirja, "Salainen vastustaja", WSOY, 1974, alkuperäisteos "The Secret Adversary" julkaistu v. 1922. Mutta ei, kahdesta yrityksestä huolimatta, ei. Tämä Tommy ja Tuppence -tarina on kirjoitettu jollekulle toiselle, mutta ei allekirjoittaneelle. Niin heikko oli tarinan veto, että yhtään tähteä ei tipu. - Onneksi en luvannut itselleni, enkä vaimolle, lukea koko Christien tuotantoa...

Jorma Kajaste

Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi
Tapiolan puutarhakaupunki

Tästä pääset kommentoimaan tätä kirja-arviota Facebook 05.03.2020

Powered by Aava 3