Tessin verkkokauppaan pääset tästä www.tessi.fi

 

Kirjojamme löytyy myös yleisantikvariaatista www.antikvaari.fi  - - - Link to our own webshop www.tessi.fi 

Agatha Christie - Murha Mesopotamiassa

Äsken aivan itse luettua.

Agatha Christie: ”Murha Mesopotamiassa”, suom. Eero Ahmavaara, SaPo-sarja nro 28, WSOY, 1.p., 1957, 296 sivua. Alkuperäisteos ”Murder in Mesopotamia”, Collins Crime Club, UK, 6.7.1936, ja Dodd, Mead and Company, US, 1936.
Agatha Christien 30. teos.
Ilmat Suomessa lämpenivät juuri sopivasti tätä kirjaa varten. Christie sijoittaa tapahtumat 1930-luvun Irakiin, tai silloiseen Yhdistyneiden Kuningaskuntien hallinnoimaan Kansainliiton mandaattialueeseen. Irak itsenäistyi vuonna 1932 ja tämä tapaus lienee tapahtunut juuri ennen sitä.
Merkillinen murha, jota kukaan ei näytä voineen tehdä. Asiaan sekoittuu kaukaista henkilöhistoriaa, joka on tai ei ole mukana tapahtumissa. Christie kuvaa taattuun tyyliinsä henkilöiden psykologiaa ja mahdollisia ratkaisuja Poirotin harmaiden aivosolujen tuotteina.
Tarina on periaatteessa erinomainen, mutta jokin saa sen tuntumaan hieman liian pitkitetyltä. Loppuratkaisu saa pienen miinuksensa dekkarikirjailijan perisynnistä – osa vastauksista annetaan lukijalle kovin myöhään ”saamieni sähkesanomavastausten” myötä.
Kelvollinen dekkari, mutta kuitenkin vain kolme tähteä viidestä tällä kertaa.
Luettavana käsissä mukava SaPo-sarjan mustaselkäinen ensipainos ja silmiä miellyttävä iso fontti, josta hyvästä papukaijamerkki päälle.

Jorma Kajaste
Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi
Tapiolan puutarhakaupunki

Tästä pääset kommentoimaan arviota - Facebook 13.06.2020

Powered by Aava 3