Tessin verkkokauppaan pääset tästä www.tessi.fi

 

Kirjojamme löytyy myös yleisantikvariaatista www.antikvaari.fi  - - - Link to our own webshop www.tessi.fi 

Agatha Christie - Rouva McGinty on kuollut

Agatha Christie: "Rouva McGinty on kuollut", suomentanut Eva Siikarla, WSOY, 1979, 3. painos, SaPo-sarja 147, ISBN 951-0-00926-1. Alkuperäisteos "Mrs McGinty´s Dead", julkaistu helmikuussa 1952, Dodd, Mead and Company (US), ja 3.3.1952, Collins Crime Club (UK). Christien 61. teos.

Tässä kenties Christien pelkistetyin ihmisten luonteita analysoiva teos. Rouva McGinty on kuollut ja taustalla vaanivien vanhojen syntien kautta tekijä voi olla yksi useista vaihtoehdoista. Ja näiden ehdokkaiden luonnetta, reaktioita ja sanoja Hercule Poirot arvioi yksityiskohtaisemmin kuin monessa aiemmassa tapauksessaan. Joka siis pitää juuri tästä, luonneanalyyseista, Christien teoksissa, tämä on parhaasta päästä. Mutta tälläkään kertaa Christie ei petä, vaan vetää jälleen lopussa pitemmän korren - lukija voi vain ihmetellä, että miksipä tuota ei tullut ajatelleeksi.

Kirjassa on sen verran runsaasti henkilöhahmoja ja tapahtumia, sekä menneisyydestä että nykyisyydessä, että lukijaa on syytä kehottaa pitämään nimet mielessä - kuka oli kuka ja teki mitä? Etteivät mene hahmot ja murhat sekaisin lukiessa :-)

Pari pientä miinusta Christielle täytyy kuitenkin antaa. Tarinankerronnassa on mukana itse juoneen mitenkään vaikuttamattomia pieniä tapahtumia, pari, kolme, jotka ovat epäuskottavia, ja joita ilmankin olisi voinut olla. 

Rouva McGintyn murhasta on tuomittu syyllinen mies. Mutta tekikö hän tämän murhan? Kas siinä pulma.

Tälle mainiolla dekkarille neljä tähteä viidestä ja vahva suositus.

 

Jorma Kajaste

Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi

 

Tästä linkistä pääset kommentoimaan kirja-arviota Facebookis (01.06.2021)

Powered by Aava 3