Tessin verkkokauppaan pääset tästä www.tessi.fi

 

Kirjojamme löytyy myös yleisantikvariaatista www.antikvaari.fi  - - - Link to our own webshop www.tessi.fi 

James P. Duffy - Czars

James P. Duffy, Vincent L. Ricci: "Czars. Russia´s Rulers for Over One Thousand Years", Facts On File, Inc., New York, 1995, 372s., ISBN 9780816028733.

Jotkut vain osaavat kirjoittaa hyvää ja sujuvaa tekstiä. Monet ovat sanoneet, että Grimbergin Kansojen historia on hyvä kirjasarja, koska se on niin hyvin kirjoitettu. Ehkä tässä Duffy & Riccin kirjassa on sitä samaa. Teksti on todella kiinnostavasti kirjoitettu, sisältö ei ole pelkkää faktojen luetteloa vaan tukee narratiivia.

Paljon Venäjän historiaa lukeneelle tämä oli erinomainen kertaus ja toi paljon myös uutta mieleen. En esim. ollut aiemmin oivaltanut miten täydellisen alisteisia Venäjän prinssit olivat aikoinaan Tšingis-kaanin jälkeläisten vallan alla, seikka, jota nykyvenäläinen historiankirjoitus tuskin haluaa esille nostaa. Tai miten maaorjuus juurtui osaksi venäläisyyttä hiljalleen, yksittäisten lakimuutosten kautta. Ja vielä, miten Venäjän yhdistyminen Moskovan alle rakentui sekin vähitellen sekä valloitussotien kautta mutta yhtä merkittävästi, ellei enemmänkin, alueostojen kautta.

Vahva suositus 4/5 tähteä 

Jorma Kajaste

Saatavissa mm. amazonista
https://www.amazon.co.uk/s?k=duffy+ricci+czars&ref=nb_sb_noss

Powered by Aava 3