Tessin verkkokauppaan pääset tästä www.tessi.fi

 

Kirjojamme löytyy myös yleisantikvariaatista www.antikvaari.fi  - - - Link to our own webshop www.tessi.fi 

Mary L. Trump - Too Much and Never Enough

Juuri äsken aivan itse luettua.

Mary L. Trump: ”Too Much and Never Enough – How my family created the world´s most dangerous man”, Simon & Schuster, UK, 2020, 225 sivua.

Kirja on enemmän Mary L. Trumpin elämäkerralinen tarina kuin kertomus Yhdysvaltain presidentistä. Kirja on nimenomaan enemmän tarina, otsikkonsa mukaisesti, siitä miten Maryn isovanhempien perhe kasvatti lapsiaan sellaisiksi kuin he kasvoivat, kuin tarina Donald Trumpista itsestään.

Pääosassa ei ole Donald Trump vaan hänen isänsä ja äitinsä ja heidän kaikki viisi lastaan, tuo patriarkaalinen Fred Trumpin johtama perhe. Mary-paran isä sattui olemaan se vanhin lapsista, ”Freddy”, joka ei kestänyt isänsä painetta, vaan sortui alkoholismiin kovin nuorena.

Kirjoittaja on ammatti-ihminen, oikeanlainen tämän kirjan kiinnostavuutta ajatellen. Tohtoriksi psykologiasta väitellyt psykopatologian ja kehityspsykologian opettaja, siis juuri sellainen henkilö, jollaisen haluaisikin analysoivan presidentti Trumpin luonnetta ja persoonaa.

Kirja kannattaa lukea, jos kiinnostus kohdistuu Yhdysvaltain nykyhistoriaan ja maailmanpolitiikaan. Siitä varmaan tulee yksi keskeisistä, myöhemmässä tutkimuksessa siteerattavista, presidentti Trumpin elämää kuvaavista teoksista.

Rahalla ei saa rakkautta.

Tähtiä tälle tirkistelykirjalle neljä viidestä.

Jorma Kajaste
Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi
Tapiolan puutarhakaupunki

Powered by Aava 3